Skidhistoria skrivs i Umeå!

Skidhistoria skrivs i Umeå!

Vi är stolta att presentera våra huvudsponsorer, Balticgruppen, Länsförsäkringar Västerbotten, och vår mediapartner VK Media som tillsammans är med och skriver skidhistoria genom att möjliggöra evenemanget Umeå Stadssprint.

Balticgruppen har ett starkt engagemang i Umeå stad. ”Genom att stödja Umeå Stadssprint känner vi att vi bidrar till det som Balticgruppens hjärta klappar extra för, kultur, sport och hälsoliv”, säger Andreas Hermansson. ”Det är glädjande att Balticgruppen vill vara med och stötta stadssprinten som vi önskar blir ett fantastiskt årligt återkommande skidevent. Ett tillfälle för Umeås invånare att få se delar av Sveriges skidelit i en rafflande sprint mitt i stan. Vi hoppas locka många Umebor till kajen för ett annorlunda fredagsmys”, säger tävlingsledare Per Rönnlund. I dagsläget har företagssprinten nästan fullbokats och spännande namn dyker upp på till elittävlingen som inviger Stadssprinten. Även Visit Umeå är spända inför helgen. ”Vi ser fram emot premiären av Umeå Stadssprint och tror stenhårt på att det här kommer att blir ett viktigt, årligen återkommande Umeåunikt evenemang som lockar både proffs och glada amatörer från när och fjärran” säger Gabriella Hed Vall, evenemangsansvarig på Visit Umeå.

För Länsförsäkringar Västerbotten är folkhälsa ett prioriterat område, för ett friskare, tryggare och hälsosammare liv för västerbottningarna. Som lokalt företag är det också viktigt att stötta olika lokala initiativ och företagandet i länet. ”För oss på Länsförsäkringar Västerbotten är folkhälsa ett prioriterat område där vi även satsar på vår personals hälsa genom olika friskvårdssatsningar”, säger Göran Karmehag som kommer stå på startlinjen i ett av företagslagen. Länsförsäkringar Västerbotten presenterar även familjedagen på lördag som kommer att bjuda på en prova på-dag för barn där lek på skidor står på agendan.

”Att få barn att prova olika idrotter under lekfulla förhållanden är oerhört viktigt för att odla nya intressen, vem vet, kanske nästkommande skidtalang dyker upp på familjedagen och börjar skidträning på hemmaplan” säger Stefan Bygdeson assisterande tävlingsledare.

På startfältet har vi idag anmälda åkare som; Linn Sömskar IFK Umeå, Evelina Settlin Hudiksvall IF och Elina Rönnlund IFK Umeå. På startlinjen kommer även Gustav Nordström Borås SK, Emil Johansson IK Jarl Rättvik, Erik Silfver IFK Umeå bland andra kämpa om segern. Utöver dessa aktiva åkare kommer OS hjälten från 2014 Lars (lord) Nelson Åsarna IK, samt i skrivande stund första anmälda internationella elitåkaren, Kentaro Ishikawa Japan, till premiären av Umeå Stadssprint.

Andra väldigt värdefulla partners som är med att skapa eventet Umeå Stadssprint till en folkfest är Visit Umeå, Umeå kommun, LE Maskin, Volkswagen, Torbjörn Sundh entr. AB, och Umeå energi.

LEAVE A COMMENT:

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *